Hjem » Blog » Sådan opretter du et blog-indlæg i WordPress

Sådan opretter du et blog-indlæg i WordPress

Sådan opretter du et blog-indlæg i WordPress

Skal du til at igang med at skrive nye artikler til din blog? Og er du helt ny i WordPress? Heldigvis er det ret simpelt, så har vi her lavet en lille guide til, hvordan du opretter og skriver nye artikler (også kaldet indlæg) til din blog.

Skrevet af:

Sådan opretter du et blog-indlæg

Bemærk: Vi anbefaler, at du redigerer og oversætter dine sider på en computer og i browsere som Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Log ind i kontrolpanelet med dine loginoplysninger.

Som det første er det vigtigt, at du har styr på hvilke kategorier, dine artikler skal inddeles i. Derfor skal du starte med at gå ud til venstre og holde musen over “Indlæg” og klik på “Kategorier”

Nu kan du se en oversigt over de kategorier der er på din blog. Hvis din blog er helt ny, så er der sikkert ikke andre end en “Ukategoriseret” kategori. Afhængig af, om du vil have flere emner/kategorier i din blog, så skal du tilføje dem herinde. I vores eksempel her ønsker vi blot en kategori “Blog” og derfor omdøber vi den ukategoriserede kategori til “Blog”. Dette gør vi ved at holde musen over “Ukategoriseret” og klikke på “Rediger”.

Nu er vi inde på den “Ukategoriserede” kategori. Vi ænder nu navnet til “Blog” (A). Herefter fjerner vi den korttitel (B), som allerede er skrevet og lader systemet automatisk genere en ny korttitel ud fra det navn vi har skrevet ovenover. Dernæst skal vi tage stilling til, om denne kategori har en overordnet kategori (også kaldet Forælderkategori) (C). I vores tilfælde er der ingen overordnede kategori, da vores Blog-kategori er den overordnede/primære. Derfor lader vi Forælderkategori til at være “Ingen”. Nu mangler vi kun at udfylde lidt brødtekst til kategorien (D). Dette er ikke påkrævet, men anbefales altid i forhold til søgemaskinoptimering.

Når du er færdig med at redigere kategorien, så klik på den blå knap “Opdater” nederst.

Ønsker du flere kategorier og underkategorier til din blog, så gå ud til venstre og klik på “Kategorier” igen, så du kommer ud til oversigten over dine kategorier. Herefter er samme fremgangsmåde den samme som ovenstående punkt 4+5, når du vil oprette en ny kategori.

I vores eksempel ønsker vi ikke flere kategorier end vores kategori “Blog”. Vi er derfor nu klar til at oprette vores første artikel. Gå ud til venstre og hold musen over “Indlæg” og klik på “Tilføj nyt” (eller klik på Indlæg og herefter på Tilføj nyt)

Som det første skal du altid starte med at udfylde artiklens overskrift (A). Herefter skal du udfylde hele artiklens indhold (B) og til slut har du mulighed for også at udfylde et lille uddrag af artiklen (C). Dette uddrag er den lille teaser til din artikel inden man klikker ind og læser den fulde artikel. Når du er færdig med at udfylde din artikels indhold, så mangler du kun at tilføje artiklen til kategorien ude til venstre. I vores eksempel skal det tilføjes til vores kategori “Blog”. Vi marker derfor i kategorien Blog (D). Nogle bruger “Tags” mens andre ikke gør. Derfor er næste step ikke påkrævet, men du har mulighed for at udfylde tags til din artikel (E). Tags er en mere specifik måde for dine læsere, at finde blogindlæg centreret om et lignende emne. Ofte benytter folk tags ud fra et SEO-perspektiv. Til slut mangler du blot at tilføje et passende billede til din artikel (F).

Når du er færdig med at skrive din artikel, så gå op til højre og klik på den blå knap “Udgiv”.

Ønsker du først artiklen blive offentliggjort på senere tidspunkt eller blot at gemme det som kladde (dvs. Ikke offentliggøre det), så kan dette også gøres samme sted som med Udgiv.

Sådan! Du har nu oprettet dit første indlæg/artiklen.

Flere indlæg fra samme kategori

- 12. september 2019

Hvorfor vælge WordPress?

Hvorfor vælge WordPress? Hvorfor skal jeg vælge WordPress til min hjemmeside? Det er et spørgsmål vi ofte hører og der findes mange forskellige grunde til, hvorfo... Læs indlægget
- 16. juli 2019

Google Ads vs. SEO: Hvad er bedst?

Google Ads vs. SEO: Hvad er bedst? Hvad er forskellen på Google Ads og SEO, og hvad skal man bruge sine ressourcer på, hvis budgettet er stramt? I dette indlæg dy... Læs indlægget
- 28. maj 2020

Guide: Sådan oversætter dine sider med WPML

Sådan oversætter du dine undersider på din hjemmeside eller webshop Hurtig og nem oversættelse med WPML Har du en hjemmeside eller webshop i WordPress, og ønsker ... Læs indlægget
- 3. februar 2020

Guide: Sådan redigerer du dine undersider

Sådan redigerer du dine undersider på din hjemmeside eller webshop Hurtig og nem redigering Har du en hjemmeside eller webshop i WordPress, og er indholdet sat op... Læs indlægget

HOV VENT!

Går du uden at sige farvel? 😢

Er du helt sikker på, at vi ikke
skal tage en snak, om dit projekt?
Vi ringer dig meget gerne op!

Book et møde med os
Lad os tage et uforpligtende møde, hvor vi drøfter dine muligheder. Udfyld dit navn og telefonnummer, og vi vil kontakte dig hurtigst muligt.