Responsive design

Er din hjemmeside bygget op med et responsive design? Hvis ikke, så bør den blive det. Vi lever i 2019 og der er tårnhøje krav og forventninger til en hjemmeside. En af dem er responsive design. Jeg vil med egne ord forsøge at gøre dig lidt klogere på, hvad responsive design egentlig er i denne artikel.

Hvad er responsive design?

‘Responsive design’ er et udtryk for en måde man designer en hjemmeside eller webshop, så det fungerer optimalt til alle skærmstørrelser (smartphones, tablets og desktop). På dansk kalder man det også for et mobilvenligt design. Hjemmesidens indhold tilpasses alle skærmstørrelser og man arbejder typisk fra store skærmstørrelser og ned til mindre skærmstørrelser uden at man som bruger skal zoom ind og ud.

Derfor bør din hjemmeside være responsive

I takt med at flere og flere bruger deres mobiltelefoner til at surfe rundt på internettet er det vigtigt, at din hjemmeside er responsive og fremstår brugervenlig og professionel. Hvis din hjemmeside ikke er responsive er den heller ikke brugervenlig, når dine besøgende ser din hjemmeside på deres mobiltelefon. Dine besøgende vil have svært ved at navigere rundt og kan hurtigt blive irriterede og derved forlade din hjemmeside hurtigt igen – til fordel for dine konkurrenter, som helt sikkert har en responsive hjemmeside.

Efter at Google tilbage i 2015 opdaterede deres søgealgoritme, er det også blevet en vigtig faktor med et responsive design, hvis man vil have bedre placeringer i søgeresultaterne. Google fastlagde, at hjemmesider, som var optimeret til smartphones og tablets, vil være bedre placeret i deres søgeresultater, end de hjemmesider, som ikke var optimeret – og dette er stadig gældende.

Andre faktorer har også indflydelse

Det hele handler selvfølgelig ikke kun om responsive design, når vi snakker bedre placering i søgeresultaterne. Der er også flere faktorer som har indflydelse og nogle af de vigtigste er:

  • Relevant indhold, dvs. velskrevne tekster og billeder der omhandler det dine besøgende søger efter og som giver mening i forhold til siden de besøger.
  • Søgemaskinoptimering (også kaldet SEO). Du kan læse mere om søgemaskineoptimering og Google Adwords her.
  • Billedeoptimering således at dine billeder fylder mindre uden at ødelægge kvaliteten. Dette giver en hurtigere indlæsning af hjemmesiden. Læs mere om hvordan du billedeoptimerer her.
  • Og meget mere.

Tag testen: Er din hjemmeside mobilvenlig?

Er du i tvivl om din hjemmeside er optimeret til alle skærmstørrelser? Google har udviklet et analyseværktøj, som tester om din hjemmeside er mobilvenlig. Dog skal du være opmærksom på, at selvom testen viser at din hjemmeside er mobilvenlig, så betyder det ikke at den er helt optimeret til dine besøgende. Tag en test her og se om din hjemmeside er mobilvenlig og kontakt os, hvis vi skal hjælpe med at optimere din hjemmeside yderligere.

Del denne artikel

Indhold

Skal du have en ny mobilvenlig hjemmeside?

Skal du have en ny mobilvenlig hjemmeside?

Hos Webko er vi eksperter i responsive design og har arbejdet med brugervenlige hjemmesider i mange år. Vi er klar til at hjælpe dig, så lad os starte med en uforpligtende snak i dag.

Ring til os på 40 90 91 98

Flere indlæg fra samme kategori

Skal vi tage en snak?

Udfyld formularen her og vi vil svare på din henvendelse inden for kort tid. Du er også velkommen til at kontakte os på telefon eller skrive til os på kontakt@webko.dk.

Så snart du benytter dig af vores formular, accepterer du samtidig vores persondatapolitik, som du kan læse her

+200 tilfredse kunder

Hvis du ikke allerede er kunde hos os ved du måske ikke...

At vi holder til i Herning, men kommer med glæde ud til jer til en uforpligtende snak om jeres muligheder. 

Vi har åbent fra kl. 08.00-16.30 mandag til torsdag og fredag fra kl. 08.00-15.00. Men vi er altid klar på at møde ind før, eller gå hjem senere, hvis det passer bedre ind i din kalender.

Du finder os på

Webko ApS
Industrivej Nord 11
7400 Herning
Find vej

Jacob Soelberg

Partner og konsulent

Vi sidder klar til at hjælpe

Eller skriv til os på kontakt@webko.dk