Progressive Web Applications

Mange kalder Progressive Web Applications for fremtiden, men vi mener, fremtiden er nu. Hvad dækker begrebet over, og hvorfor synes vi, teknologien er klar til anvendelse i din næste app? Det prøver vi at skabe et overblik over i dette indlæg.

Hvad er en Progressive Web Application?

Progressive Web Application (PWA) er en ny type af mobil apps, som benytter sig af kendte webteknologier som HTML, CSS og Javascript. De kan køres direkte i brugerens mobilbrowser og er dermed uafhængig af platform (IOS, Android etc.). For at dele appen, behøver man blot et link, og så kan modtageren gemme en genvej på hjemmeskærmen. Mange funktioner, man kender fra “klassiske” apps, som push meddelelser, offline indhold, splash skærm, fuld skærmvisning og meget mere er også tilgængeligt med PWA.

PWAs har en række karakteristika, som adskiller dem fra normale responsive hjemmesider og native apps:

 • Pålidelighed
  Indholdet er altid ajour, på grund af brugen af service workers, som synkroniserer indholdet i baggrunden, men samtidig tilgængeligt selv om brugerens enhed er offline, da de mest basale ting er gemt på enheden.
 • Sikkerhed
  PWA skal altid leveres fra en sikker (HTTPS) forbindelse.
 • Hurtighed
  På grund af mulighed for omfattende cache kan der opnås hastigheder, der minder om native apps.
 • Responsiv
  Brugen af kendte webteknologier gør, at det er enkelt at lave løsninger, der tilpasser sig enhver enhed.
 • Brugerengagement
  Muligheden for push beskeder gør det muligt at engagere brugeren til at interagere med din app.

 

Hvordan adskiller en PWA af sig fra en normal app?

En normal app også kaldet native app, er tæt knyttet op til den platform, den er programmeret til. Det vil sige, der skal udvikles flere forskellige udgaver for at understøtte de tre mest gængse operativsystemer iOS, Android (Samsung, Huawei etc.) og Windows Phone. Med PWA er det blot at dele et link og så kan brugeren gemme applikationen på sin hjemmeskærm, af samme grund er det med en PWA ikke nødvendigt at være repræsenteret i de forskellige stores (Appstore, Google Play etc.).

Fordi en PWA i modsætning til en normal app har en webadresse (det føromtalte delbare link), bliver de indekseret på Google, og kan derfor findes via søgemaskinen.

En native app har direkte adgang til mange funktioner og api’er indbygget i enhedens hardware, som gør det muligt at bygge mere avancerede og optimerede apps.

Ved opdateringer er det blot at tilpasse kildekoden til din PWA, og så bliver dine ændringer automatisk pushed ud til brugerne. Der er ingen langsommelig og bureaukratisk gennemgang fra Apple, Google eller andre. Dermed kan fejl rettes i samme øjeblik, de opdages.

Eksempler på Progressive Web Apps

PWA er allerede så udbredt, at gigantiske virksomheder som Twitter, Instagram, Uber, Starbucks, Pinterest og mange flere gør brug af teknologien. Du har sikkert ikke tænkt over det før, men prøv at tilføj nogen af siderne til din telefons hjemmeskærm og oplev hvor lækker en appfølelse, det er muligt at opnå med PWA.

Hvad skal du vælge?

Hvad du skal vælge, afhænger i høj grad af formålet med appen.

I langt de fleste tilfælde vil en PWA være både den hurtigste og billigste løsning. Vi vurderer, at prisen for en PWA typisk er en fjerdedel af prisen for en lignende native app.

Skal der være adgang til enhedernes kalender, kamera, beskeder eller 3D-acceleration for eksempel kan det give god mening at bygge en native app.

Uanset hvad bør du kontakte os, for mulighederne med en PWA er måske meget bredere end du tror.

Del denne artikel

Indhold

Er progressive web apps måske noget for dig?

Er progressive web apps måske noget for dig?

Måske kan det bedre betale sig at få lavet en Progressive Web App i stedet for en native app? Lad os tage en uforpligtende snak om jeres behov.

Ring til os på 40 90 91 98

Flere indlæg fra samme kategori

Skal vi tage en snak?

Udfyld formularen her og vi vil svare på din henvendelse inden for kort tid. Du er også velkommen til at kontakte os på telefon eller skrive til os på kontakt@webko.dk.

Så snart du benytter dig af vores formular, accepterer du samtidig vores persondatapolitik, som du kan læse her

+200 tilfredse kunder

Hvis du ikke allerede er kunde hos os ved du måske ikke...

At vi holder til i Herning, men kommer med glæde ud til jer til en uforpligtende snak om jeres muligheder. 

Vi har åbent fra kl. 08.00-16.30 mandag til torsdag og fredag fra kl. 08.00-15.00. Men vi er altid klar på at møde ind før, eller gå hjem senere, hvis det passer bedre ind i din kalender.

Du finder os på

Webko ApS
Industrivej Nord 11
7400 Herning
Find vej

Jacob Soelberg

Partner og konsulent

Vi sidder klar til at hjælpe

Eller skriv til os på kontakt@webko.dk