Hjem » Blog » Progressive Web Applications

Progressive Web Applications

Progressive Web Applications

Mange kalder Progressive Web Applications for fremtiden, men vi mener, fremtiden er nu. Hvad dækker begrebet over, og hvorfor synes vi, teknologien er klar til anvendelse i din næste app? Det prøver vi at skabe et overblik over i dette indlæg.

Skrevet af:

Hvad er en Progressive Web Application?

Progressive Web Application (PWA) er en ny type af mobil apps, som benytter sig af kendte webteknologier som HTML, CSS og Javascript. De kan køres direkte i brugerens mobilbrowser og er dermed uafhængig af platform (IOS, Android etc.). For at dele appen, behøver man blot et link, og så kan modtageren gemme en genvej på hjemmeskærmen. Mange funktioner, man kender fra “klassiske” apps, som push meddelelser, offline indhold, splash skærm, fuld skærmvisning og meget mere er også tilgængeligt med PWA.

PWAs har en række karakteristika, som adskiller dem fra normale responsive hjemmesider og native apps:

Pålidelighed
Indholdet er altid ajour, på grund af brugen af service workers, som synkroniserer indholdet i baggrunden, men samtidig tilgængeligt selv om brugerens enhed er offline, da de mest basale ting er gemt på enheden.

Sikkerhed
PWA skal altid leveres fra en sikker (HTTPS) forbindelse.

Hurtighed
På grund af mulighed for omfattende cache kan der opnås hastigheder, der minder om native apps.

Responsiv
Brugen af kendte webteknologier gør, at det er enkelt at lave løsninger, der tilpasser sig enhver enhed.

Brugerengagement
Muligheden for push beskeder gør det muligt at engagere brugeren til at interagere med din app.

Progressive Web App vs. Native app

Hvordan adskiller en PWA af sig fra en normal app?

En normal app også kaldet native app, er tæt knyttet op til den platform, den er programmeret til. Det vil sige, der skal udvikles flere forskellige udgaver for at understøtte de tre mest gængse operativsystemer iOS, Android (Samsung, Huawei etc.) og Windows Phone. Med PWA er det blot at dele et link og så kan brugeren gemme applikationen på sin hjemmeskærm, af samme grund er det med en PWA ikke nødvendigt at være repræsenteret i de forskellige stores (Appstore, Google Play etc.).

Fordi en PWA i modsætning til en normal app har en webadresse (det føromtalte delbare link), bliver de indekseret på Google, og kan derfor findes via søgemaskinen.

En native app har direkte adgang til mange funktioner og api’er indbygget i enhedens hardware, som gør det muligt at bygge mere avancerede og optimerede apps.

Ved opdateringer er det blot at tilpasse kildekoden til din PWA, og så bliver dine ændringer automatisk pushed ud til brugerne. Der er ingen langsommelig og bureaukratisk gennemgang fra Apple, Google eller andre. Dermed kan fejl rettes i samme øjeblik, de opdages.

Eksempel

Eksempler på Progressive Web Apps

PWA er allerede så udbredt, at gigantiske virksomheder som Twitter, Instagram, Uber, Starbucks, Pinterest og mange flere gør brug af teknologien. Du har sikkert ikke tænkt over det før, men prøv at tilføj nogen af siderne til din telefons hjemmeskærm og oplev hvor lækker en appfølelse, det er muligt at opnå med PWA.

Valget

Hvad skal du vælge?

Hvad du skal vælge, afhænger i høj grad af formålet med appen.

I langt de fleste tilfælde vil en PWA være både den hurtigste og billigste løsning. Vi vurderer, at prisen for en PWA typisk er en fjerdedel af prisen for en lignende native app.

Skal der være adgang til enhedernes kalender, kamera, beskeder eller 3D-acceleration for eksempel kan det give god mening at bygge en native app.

Uanset hvad bør du kontakte os, for mulighederne med en PWA er måske meget bredere end du tror.

Er progressive web apps måske noget for dig?

Måske kan det bedre betale sig at få lavet en Progressive Web App i stedet for en native app? Lad os tage en uforpligtende snak om jeres behov. 

Flere indlæg fra samme kategori

- 16. juli 2019

Google Ads vs. SEO: Hvad er bedst?

Google Ads vs. SEO: Hvad er bedst? Hvad er forskellen på Google Ads og SEO, og hvad skal man bruge sine ressourcer på, hvis budgettet er stramt? I dette indlæg dy... Læs indlægget
- 3. februar 2020

Guide: Sådan redigerer du dine undersider

Sådan redigerer du dine undersider på din hjemmeside eller webshop Hurtig og nem redigering Har du en hjemmeside eller webshop i WordPress, og er indholdet sat op... Læs indlægget
- 24. juni 2021

Sådan opretter du et blog-indlæg i WordPress

Sådan opretter du et blog-indlæg i WordPress Skal du til at igang med at skrive nye artikler til din blog? Og er du helt ny i WordPress? Heldigvis er det ret simp... Læs indlægget
- 4. maj 2020

Find gratis billeder til din hjemmeside her

Find gratis billeder til din hjemmeside eller webshop Kan du heller ikke finde gode billeder til din hjemmeside, som du må bruge? Hvis du ejer en hjemmeside, så k... Læs indlægget

HOV VENT!

Går du uden at sige farvel? 😢

Er du helt sikker på, at vi ikke
skal tage en snak, om dit projekt?
Vi ringer dig meget gerne op!

Book et møde med os
Lad os tage et uforpligtende møde, hvor vi drøfter dine muligheder. Udfyld dit navn og telefonnummer, og vi vil kontakte dig hurtigst muligt.